KinderkamerlampenKinderkamerlampenKinderkamerlampenKinderkamerlampenKinderkamerlampenKinderkamerlampenKinderkamerlampen

U bevindt zich hier:

In de media

Mathy Knaapen van Kinderkamerlampen.nlAvond op de Korenmijt. Binnen fonkelen honderden gekleurde lichtjes. In schril contrast met buiten waar het donker en grauw is. Een enthousiaste Mathy Knaapen doet de deur open en laat trots zijn bedrijf zien. Overal in het pand staan verschillende gekleurde vormen lampen. Wolken, bloemen, zonnen, sterren en vierkanten waarin LED-lichtjes bevestigd worden die in verschillende patronen fonkelen. “Mijn lamp is zoveel meer dan een lichtbron. Mensen worden er gelukkig van.” 


Lampen ontwerpen was niet jouw baan. Waarom ben je dit gaan doen? 

“Mijn dochter Sanne werd geboren. We konden geen mooie lamp vinden. Ik besloot zelf een lamp voor haar te maken. Zo ontstond het eerste ontwerp, een wolk. Helemaal met de hand gemaakt en niet zo strak zoals ik ze nu produceer. Vormen worden tegenwoordig met de machine gemaakt. H&S Paint spuit de ontwerpen. Ik maak de elektronica en lampjes die fonkelen in een speciaal willekeurig patroon.” 

Sanne kreeg een mooie lamp. Hoe kwam het dat je er meer ging maken? 

“Een bezoekende kennis wilde ook graag zo’n lamp. Via mond-tot-mondreclame kon ik steeds meer lampen verkopen. Nu ontwerp ik naast mijn werk verschillende lampen. Echt handwerk. Elke lamp kan aangepast worden aan de smaak van de klant. Op de lamp zitten bevestigingspunten waaraan verschillende objecten gehangen kunnen worden. Van vlinders tot vliegtuigen, van glazen engeltjes tot discoballetjes. De lampen kunnen een leven lang mee. Pas de accessoires aan en ze misstaan niet in een kamer van een tiener of volwassene.” 

Lampen maken voor privé gebruik is anders dan voor klanten? 

“We maken lampen met materialen die voor onze klanten veilig zijn. Voor kleine kinderen maar ook voor mensen met minder verstandelijke vermogens . Het is maatwerk. Andere vormen, extra stevig of helemaal weggewerkt in bestaande plafonds. We ontwikkelen ook kleinere draadloze wandlampjes. Elke lamp wordt voorzien van een batterij die tot ruim een jaar meegaat. De wandlampjes gaan na een poosje vanzelf uit. Bij de plafondlampen gaat na een kwartiertje de nachtstand aan. Je hebt dan nog net voldoende licht om ’s nachts naar je kindje te kunnen kijken.” 

Gedrag van mensen kan door licht positief beïnvloed worden. Heb je daar ervaring mee? 

“Kinderen met slaapproblemen vonden rust bij het kijken naar de lampjes, ze vielen eerder in slaap. Een geestelijk gehandicapte jongen die ’s avonds niet naar bed te krijgen was, werd na het ophangen van een lamp helemaal ontspannen en kreeg weer voldoende nachtrust. Dit kwam zijn gedrag overdag ten goede. Een apathische dementerende vrouw ging glimlachen bij het zien van de fonkelende lichtjes. Voorbeelden genoeg.” 

Mathy, je bruist van energie en hebt creatieve ideeën. Waar ben je op dit moment mee bezig? 

“We maken een speciale wandlamp voor kinderdagverblijf ‘Koetje Boe’. Het is de bedoeling dat de kinderen de lampjes kunnen aanraken en voelen. We hopen met bijzondere lampen mensen en instellingen te bereiken. Hopelijk komt men met ons in contact en kunnen ze de positieve uitwerking van de lampen ervaren. Ik geniet van mijn lampen. Telkens als ik er een af heb, zit ik die vol trots te bewonderen.” 

Bron: De MooiLaarbeekKrant November 2014

In ons assortiment bieden wij bijvoorbeeld de volgende plafondlampen voor uw kinderkamer:

Tornado€ 289,00

Plafondlamp van Woo'z:
Tornado

Meer informatie & bestellen
Circle Red€ 289,00

Plafondlamp van Woo'z:
Circle Red

Meer informatie & bestellen
Bekijk alle kinderkamer lampen →

Contact:

KnaapenDeco

Postadres:

Burg. van Nispenstraat 13
5741 GN Beek en Donk

IBAN: NL 92 RABO 0139 4615 07
BIC: RABONL2U

KvK: 17193926

Bezoekadres: (op afspraak)

Burg. van Nispenstraat 13
5741 GN Beek en Donk
+31 (0) 492 462784
+31 (0) 6 2332 0501

Online:


Facebook

Website by Active-Bits